Om Oss

Visjon: Glade barn på et levende museum

Kulturbarnehaven Grasham eies og drives av stiftels Birkenes Bygdemuseum.
I august 2013 flyttet vi inn i et helt nytt bygg. Her er vi 32 barn og 10 ansatte fordelt på 2 to avdelinger og vi stortrives på Tveide. Vi legger vekt på kultur, natur og bondegård og i hverdagen er det mye lek og humor.
Vi har høner i barnehagen og hvert år klekker vi ut nye kyllinger til påske. Barna har tilgang til mange spennende museumsbygninger blant annet snekkerverksted og bekkekvern.
Vi har også tilgang på en flatbunning og tar gjerne en rotur med den.
En gang i uka tar vi turen til Vollene gård. Der ser vi på kuer, katter, kaniner og en minigris. Vi hjelper til med morgenstellet og gir dyra mat. Vi koser, klapper, ser og hører. Barna får nærkontakt med dyra og gårdsdriften. Vi bruker den flotte naturen vi har rundt oss på Tveide. Gapahuken som ligger mellom gården og barnehagen blir ofte brukt. Der har vi alltid bål, og som regel lager vi maten der. Vi har skogen rundt oss som vi boltrer oss i, stubber, steiner, kongler, trær, maur, fugler, jord og vannpytter, alt blir nøye utforsket.

Vi har følgende tilbud:
1. 5 dager/uke
2. 4 dager/uke
3. 3 dager/uke
Vi tilbyr mat i barnehagen. Frokost, Frokost, lunch og fruktmåltid. Vi har varmmat 2 ganger i uka. Vi legger vekt på sunn økologisk mat, frukt og grønnsaker.

Mandag-Fredag
07.00-16.30